سیدحمایت میرزاده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت درباره اقبال گسترده دانشآموزان به رشته تجربی و کماثر بودن نقش هدایت تحصیلی در این خصوص گفت: در فرهنگ عمومی جامعه، همواره به رشتههای مربوط به پزشکی و پیراپزشکی بهای بیشتری داده شده؛ هم از نظر موقعیت و جایگاه اجتماعی و هم به لحاظ درآمد و واقعیت آن است که چه آموزش و پرورش هدایت تحصیلی و مشاوره بدهد و چه ندهد، خانوادهها تمایل دارند فرزندانشان دکتر و مهندس بشوند.
نماینده مردم گرمی مغان در مجلس شورای اسلامی افزود: در برنامههای تولیدی صدا و سیما نیز بهترین و بیشترین نقش را کسانی که در حوزه پزشکی هستند، دارند؛ حتی در تبلیغات موسسات آموزشی نیز برای رشتههای هنرستانی و مهارتی جایی نیست.
خطای تاریخی آموزش و پرورش در اولویت دادن به رشتهها
وی با بیان اینکه ریشه این امر فرهنگی است، ادامه داد: البته دلیل مهم دیگر در این اقبال عمومی به تجربی آن است که آموزش و پرورش یک خطای تاریخی انجام داد و در مدارس خاص وتیزهوشان، ابتدا اولویت را به رشته تجربی داد و سپس ریاضی؛ اما از انسانی و هنرستان در آن خبری نیست.
این نماینده مجلس افزود: تا چند سال پیش در مدارس تیزهوشان، فقط رشتههای ریاضی و تجربی دایر بود و تنها در برخی از شهرستانها و به اصرار رشته انسانی را گنجاندند.
میرزاده گفت: تمام این عوامل از همان ابتدا در دانشآموز تمایلی برای پزشک و مهندس شدن ایجاد کند و با این رویه، بیشتر دانشآموزان پشت کنکوری هم متقاضیان تجربی خواهند بود؛ در صورتی که صندلیهای دانشگاهی به این اندازه نیست و دانشگاهها نیز با مشکل روبرو خواهند شد.
مشاوره و هدایت تحصیلی باید به دورههای پایینتر بیاید
وی تاکید کرد: حتی اگر ظرفیت و صندلی فراوانی در دانشگاهها وجود داشته باشد، رشتههای دیگر خالی از متقاضی میماند.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس پیشنهاد داد: مشاوره و هدایت تحصیلی باید از دوره متوسطه به دورههای پایینتر مثلاً ابتدایی بیاید؛ یعنی دانش آموز قبل از رسیدن به سطح انتخاب رشته تصمیم خود را گرفته باشد و هدایت او به درستی انجام شود؛ اما در حال حاضر مشاوره و هدایت تحصیلی با یک فرم و به صورت تشریفاتی انجام میشود و پس از آنکه فرد درسهای رشته تجربی و ریاضی را گذراند و به همین علت مثمرالثمر نیست./
پایان پیام